Etiketter

, , ,

Dags för lite förnyelse! Nu ska jag bara lära mej hur det här temat fungerar… Ska erkänna att jag saknar blogspot lite ibland…  Headern knåpa jag ihop av gamla kopparstick. Pegasus står för inspiration och brukade hänga med musorna enligt grekisk mytologi. Han ligger mej väldigt varmt om hjärtat och jag hoppas på att skaffa en tatuering på ryggen av en pegasus.

Enligt myten föddes han ur vågorna när blodet från Medusas avhuggna huvud droppade ner i havet. Poseidon, havsguden, och Medusa var således hans föräldrar.

”Pegasus-hästar beskrivs i grekisk mytologi som skygga, flygande hästar som lever ensamma på ensliga bergstoppar av att beta från högländernas orörda gräsmarker. Den som har turen att finna och lyckas tämja en pegasus får en mycket trogen följeslagare livet ut. Pegasusen kommer då att leva lika länge som sin herre, såvida hästen inte blir dödligt skadad. Pegasus beskrivs som kritvita eller becksvarta hästar med silverfärgad svans och man, och på ryggen, strax bakom halsen på manken sitter de signikativa vita fågelliknande vingarna.”
 
 
Bild av Kinuko Y Craft – Attack of the Chimera

Det var till slut Bellerefon som tämjde Pegasus och dom hade sej ett gäng äventyr tills Bellerefon försökte flyga upp till Olympen. Skulle han inte gjort, för Gudarna blev lacka och skickade en broms som stack Pegasus så att han kastade av Bellerefon. Han föll till jorden och blev både blind och förlamad. Där ser ni, hybris ska man akta sej för!

Annonser