Oh vad härligt, årets Vintage Stories är riktigt fin, det finns flera lagg som jag redan mentalt har ”lagt undan”! Den gröna klänningen är ett måste, så vacker, liksom den creméfärgade blusen! De vackra bärnstensfärgade örhängenea liksom den smaragdgrönaringen är jag också väldigt sugen på, liksom den ljusrosa kimonon! Ännu fler bilder på KappAhls hemsida!

 

Pressreleasen: ”I höst gör det glada 20-talet comeback i modet på KappAhls damavdelning. Broderier, pärlor och sammet med modernt snitt är viktiga plagg i Vintage Stories hösten 2011. Vi har inspirerats av TV-serien Boardwalk Empire som har premiär i svensk tv denna höst. Serien utspelar sig i Atlantic City under förbudstiden då glamourösa klubbar och rökiga salonger var förbjudna nöjen.

– Kvinnorna bar lösa klänningar med vackra detaljer och snitt med bekväm passform, berättar Carina Johansson, designchef på KappAhl.

Elegans är det ord som bäst summerar kollektionen. Materialen är bland andra sammet och chiffong med välarbetade detaljer i form av pärlor och broderier på flera av plaggen. Vi ser även moderna versioner av de tidstypiska fransarna och plisseéringar som blir en fin effekt på festens dansgolv i höst.

 

Färgskalan är dov med senapsgult, grönt och rosa och andas salongernas 1920-tal. För att komplettera looken finns perfekta accessoarer, bland annat en fuskpälskrage och ett hårband med en fjäderdetalj.

– Plaggen är dekorerade och arbetade men samtidigt avslappnade för att både kunna bäras till vardags och fest , fortsätter Carina Johansson.

Klänningar med ett lösare snitt och skönt fall och fantastiska smycken med pärlor är nyckelplagg i kollektionen.

Idén till Vintage Stories kom till under KappAhls designers resor världen över där man inspirerades att skapa en kollektion i limiterad upplaga och med hög modegrad. Den första Vintage Stories-kollektionen lanserades under våren 2009. Under säsongerna har teman som orientalism, färgglatt 50-tal och sekelskiftesromantik influerat kollektionerna. Höstens Vintage Stories kommer att finnas i alla KappAhls butiker i början av november.”

Alla bilder från Kappahl.com

Annonser