Idag lär det höras en och annan klagovisa över vädret: det verkligen öser ner! Personligen tycker jag att det är jättemysigt! Det blir mörkt och svalt så att man kan njuta av en kopp valfri värme, man kan släppa lite på sin vuxenhet och traska lite vilt genom vattenpölarna i sina gummistövlar, plask plask!

20110620-083740.jpg

Här kommer en favorit i repris, lite välmenande råd om klädsel en dag som denna!

Ha inte byxor på dej! Jeans är värst men byxor överlag är opraktiska. De suger upp massor av fukt och tar lång tid att torka. De blir tunga och kalla och tar lång tid att torka. Kjol, klänning eller shorts med tights/strumpbyxor är att föredra – det är tunna material som torkar snabbt i allmänhet. Dessutom så syns ju inte det våta fuktfläckarna på samma sätt på ett par mörka strumpbyxor! OBS – tänk dock på att är det stormigt och blåsigt kan en vippig kjol vända sej mot dej; alltså uppåt och visa din derrière för alla som vill se! EN underkjol är rätta melodin!

Använd knähöga eller högre stövlar som står emot och skyddar dina ben från allt plaskande. Gummistövlar är givetvis en smaksak, använder dom sällan själv även om det finns en del med cool design. Har jag gummistövlar packar jag dock alltid ett par nätta skor i väskan – gummistövlar är inte bekväma och låter inte dina fötter andas, så använd dom bara ute i så fall. Klackar är riskabelt om det regnar mycket – tänk på att det kan bli halt på vissa underlag!

Ha håret uppsatt. Regn och rusk kommer förstöra din frisyr på sekunder, så passa istället på att leka med uppsättningar! Knutar, flätor, hästsvansar, spännen och diadem kan göra mycket för att förhöja din outfit!

Köp hem ett par riktigt snygga paraplyer i olika färger! Satsa på ett rejält – även om du måste bära runt på det om det skulle sluta regna så kommer det igengäld ge dej ett gediget skydd mot både vind och regn. De små hopvikbara är förvisso praktiska i att de tar så liten plats, men de vänder sej ofta ut och in vid första vindpust, eller går sönder. Satsa på att köpa några fina paraplyer i olika färger, så kan du tom matcha dom med din outfit om du vill gå så långt

En trenchcoat funkar till alla väder och alla årstider – det är ett klassiskt plagg och något alla kvinnor borde ha i sin garderob! Alldeles strålande i regnrusk!
Ha en bra väska! En ‘regnväska’ är rätt stor så att du kan packa med lite extra saker den dagen – hårspray till frisyren, en borste kanske, och gärna en minineccesär med de viktigaste sminket – rouge, kajal, lite puder eller ögonskugga, läppglans och concealer. Den bör gå att stänga helt så att innehållet inte blir vått, och den bör vara vattenavstötande så att innehållet inte blir vått och är lätt att torka av när man kommit in.

Annonser