>

Jag är en riktigt gottegris! Älskar mina ostbågar på helgen! Men nu är det LCHF som gäller, och inga snacks. SNYFT! Men det här ska jag nog pröva istället!
Västerbottenchips
Foto: Martin Cederblad

Ingredienser:
200 g riven västerbottenost
100 g rökt lax i skivor
50 g löjrom
1 burk crème fraiche (2 dl)
svartpeppar
gräslök

Gör så här
Gott och lättlagat tilltugg, som passar som ensam förrätt eller tillsammans med stekt eller kokt fisk.

Sätt ugnen på 200 grader. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut små högar av ost, med ordentligt avstånd emellan, eftersom de kommer att flyta ut till ”chips”. Grädda osten i ugnen tills den är helt smält och har fått fin färg, det tar 6-8 minuter.

Ta ut plåten, låt chipsen svalna och toppa med lax, löjrom och crème fraiche. Avsluta med lite grovmald svartpeppar och finhackad gräslök.

Annonser