>KappAhls Vintage Stories för den här hösten har hämtat influenser från orienten! Siden, sammet, broderier och tofsar och massor av roliga accessoarer! Ska bli spännande att se när hel akollektionen kommer! Fler bilder finns här!”-Våra designers har inspirerats av Paul Poiret, en av det tidiga1900-talets mest omtalade modeskapare, och hans liv och leverne. Hans fingertoppskänsla för kvinnligt mode resulterade bland annat i befrielsen från korsetten. Han var också känd för sina omtalade fester, och då speciellt en maskeradbal, ”A thousand and second night”, med orienten som tema som det talades om länge efteråt, berättar Carina Ladow, Kollektion- och designchef på KappAhl Dam.

Detta har i sin tur resulterat i höstens Vintage Stories-kollektion som är fylld av detaljerade och arbetade plagg i mjukaste sammet och de lenaste sidenblandningarna.

I kollektionen finns haremsbyxor, tunikor, maxilånga kjolar, västar, blusar och mjukt draperade klänningar – alla detaljerade med antingen silverbroderier, brokader eller tunga tofsar. Färgskalan går i varma och mustiga ädelstensfärger såsom smaragdgrönt, safirblått, rubinrött, svart onyx, ametist lila och ljus champagne. Dessa accentueras sedan med guld och silver med en antik känsla.

Accessoarerna i kollektionen är dramatiska och tunga, fortsätter Carina Ladow. Halsband, armband och örhängen har dekorerats med stenar, hamrade ytor, plattor och kedjor. Nu tänker vi inte ”less is more” utan ”more is more”.

Även i den här säsongen av Vintage Stories erbjuder KappAhl baby- och barnplagg för familjens yngsta tjej. Också där hittar vi haremsbyxor, klänningar, koftor och toppar i fina färger och mönstermixer.

Vintage Stories finns i samtliga KappAhls butiker från och med vecka 44.” – Bilder och text från KappAhls hemsida – www.Kappahl.com


Annonser